Blog Wouter en Elise

Novosibirsk!

En we zijn weer in de grote stad, Novosibirsk wel te verstaan. Gister heb ik mijn eerste rij kunsten vertoond op de Russische wegen. Het wegdek was goed, het was een rustige zonnige dag dus de perfecte manier om zelf ook even aan het stuur te gaan zitten. Wouter vond het in het begin nog wat spannend, met name het inhalen van de grote vrachtwagens, maar het ging hartstikke goed! Ook zijn we inmiddels al 3 keer aangehouden door de politie. Vaak vragen ze om de papieren/ documenten, maar dan wijst wouter met een glimlach op het kaartje voor op de motorkap en legt met gebaren uit dat we naar Peking rijden en dan is het vaak alweer goed. Niks geen chagrijnige politie agenten hier dus!
De wegen zijn af en toe wat saai, dus maken we hier en daar een uitstapje naar het platteland. Zo ook naar een leuk boerderijtje, waar 3 boeren pummels (ze leken een beetje verstandelijk beperkt…) op een bankje voor de stallen zaten. Wij uitleggen of we even in de stallen mochten kijken, maar ze keken ons aan alsof we gek waren! Toch proberen het een en ander uit te leggen en een lekkere suikerwafel uitdelen en maar weer weg gegaan. Als je de taal niet echt spreekt en ze waarschijnlijk geen toeristen gewend zijn, wordt het toch wel lastig.
Gister zijn we even langs de ‘snelweg’ gestopt omdat we een prachtige kudde koeien zagen met 2 knechten te paard. Wij foto’s maken en op een gegeven moment kwamen de knechten onze kant op. Ook met hun een soort van gesprekje aangeknoopt en mooie foto’s gemaakt.
Dit soort dingen zijn wel echt ontzettend gaaf, des te meer omdat de wegen soms wel erg lang en eentonig zijn.
Gister avond met bijna de hele groep uit eten geweest in een Russisch restaurant. Meestal raakt de bediening helemaal in de stress bij het zien van een grote groep, helemaal als iedereen ook nog wat anders wil bestellen. Vaak hebben ze maar 3 gerechten die op de kaart staan, dus gewoon wat borden vlees, wat friet en genoeg drinken en iedereen was tevreden!
De jongelui, zoals wij genoemd worden, zijn nog even op stap geweest en kwamen terecht in het rock cafe. We hebben 15 minuten mogen genieten van fantastische live muziek, want toen was het feest afgelopen. Even lachen met de bewakers van de tent en hop een lada in om al scheurend door de straten van Novosibirsk weer bij het hotel aan te komen.
Vandaag lekker een rustdag. Even naar het station gelopen, wouter heeft de auto gecheckt (nog steeds starten en lopen J ) en straks maar eens een leuk eet tentje zoeken en op tijd weer naar bed!
Morgen een hele lange tocht van 800 km, dus dat wordt een lange dag!
Voor de liefhebbers, Wouter is afgelopen zaterdag live in de uitzending van toeters en bellen geweest op Radio Noord. A.s. zaterdag en die zaterdag daarop waarschijnlijk weer, luisteren dus! ;)

Reacties zijn gesloten.